Turks koken

Of het ook dit seizoen weer plaats gaat vinden is op dit moment nog niet bekend. Als er tijdens het seizoen van 2017-2018 weer Turks koken gaat plaats vinden laten we dit weten en kunt u zich hiervoor weer aanmelden.
 
We samen met Stichting Geylani Turks koken gegeven in 2017!
Er moet nog een gesprek plaats vinden met de dames van Geylani om t ekijken wat er mogelijk is.
 
Deze eertste keer is er Manti gemaakt.
 
Hieronder kunt u lezen hoe het in april heeft plaats gevonden en hoe het waarschijnlijk ook weer plaats zal vinden als we het weer gaan organiseren. Hoe de website en de socials media in de gaten over het Turkse koken.
 
 
Manti (ook wel gevulde deegbolletjes) is een Turks-Aziatisch gerechtwat met name in Anatoliƫ wordt gegeten. Het bestaat uit deegbolletjes gevuld met gehakt.

De bedoeling is dat er 10 Turkse vrouwen en 10 Nederlandse vrouwen gezamenlijk Manti gaan maken, dus 1 op 1. De vrouwen die zich hebben opgegeven worden om 18.00 uur (niet eerder komen dan zes uur dat heeft geen zin) ontvangen op Tolweg 8 in Ermelo. De vrouwen drinken samen een kopje Turkse Thee en koekje.
Onder begeleiding gaan hierna de vrouwen 1 op 1 de Manti maken en krijgen uitleg hoe het gemaakt wordt. De Turkse vrouwen hebben het deeg al thuis gemaakt. Het gehakt wordt bereid en als dit klaar is gaat eenieder de deegbolletjes vullen en dicht vouwen.
Nadat alles is gevuld en gevouwen zal het gekookt moeten worden.
Als de Manti klaar is gaan de vrouwen gezamenlijk eten van hetgeen ze zelf gemaakt hebben.
Na het eten wordt er nog een kopje Turkse thee geschonken en krijgt eenieder het recept op papier mee. Ook is het mogelijk als er nog over is om dit te verdelen en dan mee te nemen naar huis om ook daar te laten proeven hoe het smaakt wat ze die avond gemaakt hebben.
Gezamenlijk wordt alles nog schoon gemaakt en als alles dan weer netjes is, is het weer tijd om afscheid te nemen en naar huis te gaan.
 
Zowel Geylani als de Wijkvereniging hopen dat dit een begin is van een verder samenwerking die hopelijk nog vele leuke activiteiten opleveren.
Na deze avond wordt er geƫvalueerd en besproken wat we hierna gaan doen.
 
We weten dat het kort dag is maar hopen toch dat er in totaal 10 vrouwen zich aanmelden om hier aan deel te nemen. Je kunt niet zomaar komen van tevoren opgeven is nodig vol is vol.