Volwassenreisje juni

Volwassenreisje zaterdag 30 Juni 2018: U kunt nog mee er zijn nog enkele plekken vrij!
We gaan naar Wanrooij. We gaan naar het bedrijf de Lamperse Hei.
Op dit bedrijf vindt je naar Hereford koeien ook de Japanse aaikoe.  Deze Wagyu runderen zijn cultureel erfgoed van Japan en worden als keizerlijk en heilig beschouwd. De Lamperse Hei is één van de bedrijven in Nederland die deze bijzondere koeien heeft rond grazen.
 
Een stukje tekst van de website:
"Waar het hart vol van is loopt de mond van over, en dat is de reden dat wij u graag meer vertellen over dit bijzondere ras. Voor onze gasten hebben we daarom een speciale beleving waarbij men meer te weten komt over koeien. Produceren ze echt meer als 100 kilo uitwerpselen per dag? Krijgen de Japanse Aaikoeien echt massages en bier te drinken?"

Miriam(eigenaresse) verwelkomt u graag als Geisha en neemt u mee in haar boerenwereld, waar u ook kunt genieten van een Wagyu proeverijtje, niet voor niets 'het kaviaar onder de runderen' genoemd.
Beleef de Wagyu experience op de Lamperse Hei! Zie ook www.lampersehei.nl

Het reisje

We vertrekken om 8.00 uur met de bus vanaf de Kiekmure naar Wanrooij. Als we hier aankomen gaan we koffie/thee drinken en krijgen wat lekkers dat typisch Brabants is. Koffie en thee worden in mokken geschonken. We krijgen dan een presentatie van het bedrijf en over de Wagyu runderen door de eigenaar van het bedrijf. Dit wordt ook met beelden gedaan. Na deze presentatie krijgen we een rondleiding over het bedrijf en zullen dan ook de Japanse aaikoeien zien en mogen knuffelen voor diegene die dat durft en wilt. Natuurlijk is er ook een winkeltje aanwezig waar typische artikelen te koop zijn van dit bedrijf.
 
Als het tijd is om te vertrekken en iedereen in de bus zit zal de chauffeur ons afzetten in het centrum van Nijmegen. Hier kan op eigen gelegenheid gewinkeld worden.
Voordat er vertrokken wordt door iedereen richting het centrum wordt er afgesproken hoe laat iedereen weer bij de bus moet zijn om te vertrekken naar Epe om te eten. Na dit te hebben besproken kan men naar het centrum gaan en zijn eigen gang gaan. Als het mooi weer is kan men ook lekker op één van de vele terrasjes zitten.
 
Eten bij de Stern tijdens het volwassenreisje
In Epe gaan we naar de Stern. We worden hier rond 18.00 uur verwacht. Hier aangekomen kan eenieder twee en half uur lang onbeperkt eten en drinken. De mensen die de laatste jaren mee zijn geweest waren goed te spreken over het eten en drinken zelf een biertje tappen of een wijntje fris is natuurlijk ook mogelijk. Je kunt kiezen uit diverse soepen, salades, vlees en visgerechten, aardappel varianten enz. Dit alles in buffet vorm en u mag zo vaak als u wilt langs lopen om een bordje te vullen. Ook kunt u iets lekkers voor u laten wokken. Dit is ook een aanrader. U zoekt zelf het eten uit en het wordt klaar gemaakt terwijl u staat te wachten. Nieuw is dat er ook een bbq staat waarop u zelf het vlees klaar mag maken. Heel leuk om te doen!Als toetje kun je nog kiezen uit diverse smaken schepijs. Eigenlijk is er te veel om op te noemen. Het wordt een gezellige dag.

 

Als u mee wilt dan kan dat nog er zijn enkele plekken nog vrij.
Kosten zijn voor leden € 45,00 p.p. en voor niet leden € 55,00 p.p.
Opgeven stuur een mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
Bellen kan ook naar 06-14403745.